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LABORATORIO - ECOFISIOLOGÍA TECNOLÓGICA

PUBLICACIONES (últimos 5 años)

vineta 2009. Adriana Pérez Chaia, Graciela Agüero, Carina Van Nieuwenhove, Susana Salva, Gabriela Zárate.  Probióticos y Cáncer, en Probióticos y Salud, ed A.R.Cormenzana, M.E.F. Nader-Macías y M.Monteoliva Sanchez, Ediciones Díaz-Santos, Madrid, España. (en prensa)

vineta 2009. María C. Apella, M. Carina Audisio, Silvia N. González, Carlos H. Gusils, Adriana Pérez Chaia.Probióticos en Aves de Corral, en Probióticos y Salud, ed A.R.Cormenzana, M.E.F. Nader-Macías y M.Monteoliva Sanchez, Ediciones Díaz-Santos, Madrid, España. (en prensa)

vineta 2009. Carlos Gusils, Diana Draksler, Paola Gauffin Cano, Rubén Oliszewski, Roxana Medina. Alimentos Probioticos en Ganadería Menor: Caprinos y Porcinos. en Probióticos y Salud, ed A.R.Cormenzana, M.E.F. Nader-Macías y M. Monteoliva Sanchez, Ediciones Díaz-Santos, Madrid, España. (en prensa)

vineta 2009. Rodríguez C., M. Medici M., Rodríguez A.V., Mozzi F., Font de Valdez, G. Prevention of Chronic Gastritis by Fermented Milks Made with Exopolysaccharide-Producing Streptococcus thermophilus Strains. Journal of Dairy Science  (en prensa)

vineta 2009. Abeijón Mukdsi, María; Medina, Roxana; Álvarez, María Fátima, González, Silvia. Ester synthesis by lactic acid bacteria isolated from goat's and ewe's milk and cheeses. Food Chemistry (en prensa, FOODCHEM-D-09-00306).

vineta 2009. Abeijón Mukdsi, María; Medina, Roxana; Katz, Marta; Pivotto, Rodolfo; Gatti, Patricia; González, Silvia. Contribution of lactic acid bacteria esterases to release of fatty acids in miniature ewe’s milk cheese models. Journal of Agricultural and Food Chemistry 57:1036-1044.

vineta 2009. G. Zárate, A. Pérez Chaia. Dairy bacteria remove in vitro dietary lectins with toxic effects on colonic cells. Journal of Applied Microbiology 12:050-1057.

vineta 2009. Gauffin Cano, P.; Van Nieuwenhove, C.; Chaila, Z. Bazán C. and González, S. Effects of short-term mild caloric restriction diet and refeeding with ruminant milks in leptin levels in mice. Nutrition, 25: 322-329

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vineta 2008. Schoos, V., Medina, M., Saad, S., Van Nieuwenhove, C. Chemical and fatty acid composition of Llama´s milk (Lama glama) from Argentina. Milchwissenchaft 63: 398-401.

vineta 2007. Rubén Oliszewski, Roxana B. Medina, Silvia N. González and Adriana B. Pérez Chaia. Esterase activities of indigenous lactic acid bacteria from argentinean goat’s milk and cheeses. Food Chemistry 101:1463–1467.

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vineta 2007. Van Nieuwenhove, C., Gauffin Cano, P., Pérez Chaia, A., González, S. Chemical composition and fatty acids content of buffalo cheese from northwest argentina: effect on lipid composition of mice tissues. Journal of Food Lipids 14:232-242.

vineta 2007. Van Nieuwenhove, C., Oliszewski,R., González, S , Pérez Chaia, A. Conjugated linoleic acid conversion by dairy bacteria cultured in MRS broth and buffalo milk. Letter in Applied Microbiology  44: 467-474.

vineta 2007. María E. Cabral, María C. Abeijón Mukdsi, Roxana B. Medina, Silvia N. González. Citrate metabolism by Enterococcus faecium and Enterococcus durans isolated from goat’s and ewe’s milk: Influence of glucose and lactose. Canadian Journal of Microbiology 53: 607-615.

vineta 2007. Ross, R; Gusils, C; González S. Caracterización de una sustancia inhibitoria tipo bacteriocina producida por Lactobacillus salivarius subsp. salivarius. La alimentación latinoamericana 269: 72-77.
Premio Apta 2008 “Mejor Nota Científica”.

vineta 2007.  G. Zárate, V. Santos and M.E. Nader-Macias. Protective effect of vaginal Lactobacillus paracasei CRL 1289 against urogenital infection produced by Staphylococcus aureus in a mouse animal model. Infectious Diseases in Obstetrics and Gynecology, Article ID 48358, doi:10.1155/2007/48358.

vineta 2007. Oliszewski, R., Cisint, J.C., Núñez, M., Vercellone.  Norma IRAM 14090-1. Quesillo, queso regional del Noroeste Argentino. Buenas prácticas de manufactura. Parte 1: Requisitos para el establecimiento y el personal. Quesillo, Argentine Northwest regional cheese. Good manufacturing practices. Part 1: Requirements for the establishment and staff., M. Páginas: 12. Fecha de entrada en vigencia: 18/05/2007.
 
vineta 2007. Oliszewski, R., Cisint, J.C., Núñez, M., Vercellone. Norma IRAM 14090-2. Quesillo, queso regional del Noroeste Argentino. Buenas prácticas de manufactura. Parte 2: Requisitos para la materia prima y la elaboración. Quesillo, Argentine Northwest regional cheese. Good manufacturing practices. Part 2: Requirements on raw material and elaboration. M.Páginas: 14. Fecha de entrada en vigencia: 18/05/2007.

vineta 2007. Böttger, G., Cisint, J.C., Kristal, N., Nuñez, M., Oliszewski, R. y Vercellone, M.T. Norma IRAM 14020. Quesillo, queso regional del Noroeste Argentino. Definición y requisitos. Quesillo, Argentine Northwest regional cheese. Definition and requirements. Páginas: 11. Primera edición: 25/09/01. Segunda edición: 10/10/2007.

vineta 2007. Christian Navntoft, Paula Araujo, Marta I. Litter, María C. Apella, Diego Fernández, María Elena Puchulu, Margarita del V. Hidalgo y Miguel A. Blesa. Field Tests of the Solar Water Detoxification Solwater Reactor in Los Pereyra, Tucumán, Argentina. J. Solar Energy Engineering 129:127-134.

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vineta 2006. Liu S., Rodriguez, A.V. Tosteson, M.T. Role of simvastatin and methyl-ß-cyclodextrin on inhibition of poliovirus infection. Biochem Biophys Res Communications 347: 51-59.

vineta 2006. Gusils, C.; Ross, R.; Draksler, D.; Perez, C.; Tous M. Inhibitory effects of chick lactobacilli on entheropathogenic salmonella. Journal of Animal and Veterinary Advances 5:126-131.

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vineta 2006. Medina, R., Mercanti, D.J., González, S., Zalazar, C.A. Características microbiológicas de quesos de leche de oveja elaborados con dos tecnologías diferentes. Tecnología Láctea Lactinoamericana 42: 46-49.

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vineta 2004. Zárate G, Perez Chaia A and González S. Influence of carbon source on growth and galactosidase activity of Propionibacterium acidipropionici. Biocell, 27, 96, 120. Abstract.

vineta 2004. A.Terrón, A.García-Raso, J.J. Fiol, S. Amengual, F. Caldentey, M. Barceló-Oliver, R. M. Tótaro, M.C. Apella, E. Molins, I. Mata. Uracilato and 5-halouracilato derivatives of Cu(II), Zn(II) and Ni(II). X ray structures of [Cu(uracilato-N1)2(NH3)2]•(H2O), [Ni(5-chlorouracilato-N1)2(en)2]•2H2O and [Zn(5-chlorouracilato-N1)(NH3)3]•(5-chlorouracilato-N1)•(H2O). J. Inorg. Biochem. 98:632-638.

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